קונצרט מס' 6 לעונת תשע"ה- מאנדלוסיה ועד סלוניקי מוזיקה ספרדית יהודית ושירי לדינו. *מוסבר*

14/04/2015 - 20:30

קונצרט מס' 6 לעונת תשע"ה- מאנדלוסיה ועד סלוניקי

מוזיקה ספרדית יהודית

מוסבר

14/04/2015 - 20:30

קופה- 20:00 במבואת בנין מוזיקה. תשלום במזומן בלבד

לסטודנטים: 45 ש"ח לכרטיס (כנגד הצגת תעודה)

לגימלאים ולעובדי בר-אילן - 58 ש"ח

חיילים במדים ותלמידים עד גיל 18 - ללא תשלום

לציבור הרחב- 65 ש"ח

עם יאיר דלאל (עוד וניהול מוזיקלי) הזמרת ברכה קול

והרכב כלי המנגן בכלי התקופה

*מוסבר* - לחצו על התמונה להאזנה לקטע מהקונצרט

Yo m’enamorí d’un aire-  התאהבתי במשב הרוח

Porque llorax blanca niña- ?מדוע תבכי, ילדה תמה

Durme Durme- תשני, תשני

Alta alta es la luna- כה בהיר הוא אור הסהר

Mama yo no tengo visto- התרגעות

El Rey de Francia- מלך צרפת

Axerico de quinze años-  אשריקו בן חמש עשרה

Morenica a mi me llaman-שחרחורת יקראוני

Una Matica de ruda- ענף מלבלב זה

Andalusian dance – ריקוד אנדלוסי

La madre comprensiva- האם הדואגת

To Yelekaki- הוסט

La vida do por el raquí - את חיי אקריב למען כוס ראקי

ברכה קול  ילידת ישראל. מבצעת בקביעות אופרה ליד ואורטוריה, ברפרטואר המשתרע ממוסיקה עתיקה ועד מוסיקה בת-זמננו.מרבה להופיע בארץ ובעולם. היא שרה כסולנית עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, תזמורת "סנטה צ'צ'יליה" רומא,   הקאמרית של יוון, הקאמרית של ליטא ומופיעה בקביעות כסולנית עם כל התזמורות המובילות בארץ ובכל הפסטיבלים המובילים.לאחרונה הופיעה בבית האופרה של פירנצה בהפקת "כרמן" בניצוחו של זובין מהטה, ובבימויו של קרלוס סאורה. מבין תפקידיה המגוונים באופרה הישראלית: סינדרלה ב"סינדרלה" (רוסיני), השועל ב"השועלה הערמומית הקטנה" (ינאצ'ק) "ססטו" ו"נירנו" ב"יוליוס קיסר" (הנדל),אולגה ב"ייבגני אונייגין" (צ'ייקובסקי'), גב' סדלי ב"פיטר גריימס" (בריטן), ורורה ב"קטיה קבנובה" (ינאצ'ק), אמור ב"פופאה" (מונטוורדי) ומוריץ בבכורה העולמית של"מקס ומוריץ" (גיל שוחט). כמו כן שרה את התפקיד הראשי ב"כרמן" (ביזה) בביצוע קונצרטנטי של האופרה. בעונה הקרובה תבצע את תפקיד "האישה שנולדה לאהבה" בבכורה העולמית של האופרה "הילד חולם" (גיל שוחט עפ"י המחזה של חנוך לוין). ברכה שמה דגש מיוחד על ביצוע מוסיקה ישראלית מקורית בת זמננו ומרבה לבצע יצירות בביצועי בכורה.את הקריירה המוסיקאלית שלה החלה ברכה כילדת פלא בנגינה בחליליות ובגיל 13 כבר הופיעה כסולנית עם התזמורת הפילהרמונית בניצוחו של זובין מהטה. היא נסעה להשתלם בהולנד ובגיל17 סיימה בהצטיינות את לימודיה לתואר "אמן" בחליליות.

בעלת תואר "אמן" בהצטיינות יתרה, בזמרה, מאוניברסיטת ת"א.

יאיר דלאל, מוסיקאי ישראלי, בן להורים יוצאי עיראק, מנגן עוד וכינור יוצר,מלחין ואמן מבצע. יליד 1955 עיקר התמחותו במוסיקה האתנית ישראלית, מוסיקת עולם ושילוב בין המקורות המסורתיים היהודיים בבליים , בשילוב בין מזרח ומערב, השורשי והמודרני. י מרבה להופיע בהצלחה רבה בארץ ובחו"ל כסולן ויחד עם להקתו ומרצה במוסדות להשכלה גבוהה. לאורך כל עבודתו שם דלאל דגש מיוחד למסורת המוסיקאלית היהודית ערבית ובעיקר המסורת של יהודי עיראק- בבל כדי להפוך אותה לתרבות חיה ונושמת כחלק מההוויה הישראלית. יצירתו ונגינתו שואבות את השראתן מן המקום בו אנו חיים ובעיקר מהמדבר כפי שהדבר בא לידי ביטוי ברבות מיצירותיו ."נפש האדם תבנית נוף מולדתו". ליאיר דלאל השכלה מוסיקאלית רחבה הכוללת מוסיקה קלאסית, ג'אז ומוסיקה ערבית קלאסית. הידע הרב במוסיקה ונגינתו המרגשת הובילו אותו למפגשים חברתיים ומוסיקאליים עם אומנים בינלאומיים בתחומי המוסיקה השונים.

דורט פלורנטין ילידת סלוניקי. לאחר שהשלימה את לימודי החלילית לתואר שני באוניברסיטת תל-אביב אצל ברכה קול ושלמה תדהר בהצטיינות יתרה, נסעה להולנד והשתלמה אצל סבסטיאן מארק, ופטר ון-הייכן בקונסרבטוריון המלכותי בהאג וכן אצל הייקו טר סכחט באוטרכט. כמו-כן, השלימה דורט תואר ראשון בבסון בארוק אצל דונה אגרל ואלברטו גרצי.לדורט ניסיון מוסיקלי עשיר הכולל קונצרטים בניצוחם של טון קופמן, יוס ואן אימרסל ואלפרדו ברננדיני ונגינה בפסטיבלים בינלאומיים למוסיקה עתיקה ביוון, צרפת, הולנד, אנגליה, בלגיה, ישראל וגרמניה.מנגנת בקביעות בהרכבים קאמריים והיא ממקימיו של האנסמבלים "מה לה אמרגטס טו" ו"מצו" עימם היא מרבה להופיע ברחבי אירופה.בשנים האחרונות מלמדת במדרשה למוזיקה בלוינסקי וכן בקונסרבטוריונים ומגמות המוזיקה השונות באזור המרכז.

ז'קלין פיי היא ילידת מדינת וושינגטון, בארצות הברית. למדה צ'לו מודרני, צ'לו בארוק ומוסיקולוגיה במוסדות שונים כגון אוניברסיטת אריזונה ,אוניברסיטת ויקטוריה, אוניברסיטת מקגיל במונטריאול ,קנדה, וגם בסדנאות ופסטיבלים מוכרים ברחבי העולם. כיום היא מתמקדת במוסיקה טורקית קלאסית ואילתור עכשווי. היא עובדת באופן פעיל בכל רחבי הארץ כצ'לנית קלאסית, אתנית ואלטרנטיבית ובנוסף מלמדת מביתה שבזיכרון יעקב.

ארז מונק מתמחה בנגינה בכלי הקשה ( כלי הקשה – מזרחיים- תופי מסגרת , דרבוקות וכן תבלות הודיות ).בילדותו למד ארז נגינה במערכת תופים ובהמשך התוודע לכלי ההקשה המזרחיים והחל להתמקצע בהם. למד מספר שנים בהודו לנגן על תבלות- תופיים הודיים תחת שרביטו של פנדיט ראם נהריים. מקליט ומופיע בפרויקטים שונים ועם אמנים מהשורה הראשונה בארץ ובעולם: יאיר דלאל, אתי אנקרי, שלמה גרוניך, אהוד בנאי ומשינה, דודו טסה, עמיר בניון  וליאור אלמליח.  הקליט ביפן, ארה"ב ובאירופה עם אמנים שונים ובסגנונות רבים : אתני , קלאסי ,ערבי הודי פיוג'ן ומוסיקה עתיקה. מזה מספר שנים משתתף ומקליט עם מאסטרו ג'ורדי סבל העוסק בשילוב של מוסיקה עתיקה עם היבטים שונים ( קלאסי/ לדינו וכד') . בעל תואר ראשון במדעי התנהגות וכן מסיים תואר שני בתרפיה במוסיקה. מלמד כמה קורסים בבית ספר רימון למוסיקה. הופיע במספר לא מבוטל של פסטיבלי מוסיקה מהחשובים בעולם וכן בפסטיבל ישראל ופסטיבל הג'אז.