"מי אני? שיר ישראלי!"

הכנס "מי אני? שיר ישראלי!", הכנס השנתי של עולם המוזיקה הישראלי, מתקיים זו השנה ה-19 ע"י המרכז לחקר המוזיקה ישראלית במחלקה למוזיקה באוניברסיטת בר-אילן. הכנס נערך בשיתוף עם גלי צה"ל ועורך המוזיקה הראשי של גל"צ, יורם רותם. הכנס מושך משתתפים רבים, צעירים ומבוגרים, כולם כולם חובבי הזמר העברי. משתתפים בו טובי החוקרים, בכירי האומנים ואישים מובילים בתחום התקשורת והבידור ומציגים מחקרים בכל תחומי המוזיקה הישראלית הפופולארית. שיאו של הכנס הוא אירוע מוזיקלי מרהיב שבו יעניק נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, 'אות מפעל חיים' בזמר העברי לתלמה אליגון-רוז ויתקיים מופע משיריה. עם היוצרים שקיבלו אות זה בשנים הקודמות נמנים: אהוד מנור (ז"ל), חיים חפר (ז"ל), יוסי גמזו (ז"ל), ויורם טהרלב (ז"ל ), ויבדלו לחיים ארוכים נורית הירש, יהורם גאון, ד"ר דן אלמגור, אליהו הכהן, , דודו ברק, אפי נצר, רחל שפירא, דובי זלצר,  אביהו מדינה, שייקה פייקוב,  קובי אשרת,  ושמרית אור וחנן יובל.