מי אנחנו - הבוגרים

מחזור א':

יפעת
יפעת גרבר
מטפלת במוזיקה. הנחתי קבוצות דיאלוג מוזיקלי בין פלסטינים לישראלים מתנחלים תושבי גוש עציון ומרחב בית לחם- חברון, ביחד עם מנחה פלסטיני, שנינו תושבי הסביבה. המפגשים התקיימו במרכז שורשים- ג׳ודור. הקבוצה היתה אינטימית עם משתתפים קבועים, בכדי לאפשר קשר עמוק בין המשתתפים ולהגיע לתכנים רגשיים עמוקים. נעשה שימוש במוזיקה דרך האזנה לשירים, נגינה ואלתור.

 

פנינה
פנינה קוסמן
מטפלת במוזיקה ותיקה. הנחתי עם אילנה ברוך קבוצת דיאלוג מוזיקלי לנשים חרדיות, חילוניות ודתיות לאומיות בבית שמש. המטרה הייתה לקדם הקשבה, כבוד ולחיבור. המשתתפות יצרו שיר והופיעו אתו בערב לנשים שהיה פתוח לכלל תושבות העיר.

 

רונה
רונה גורדון
מטפלת במוזיקה. שמי רונה ואני מטפלת במוזיקה. הנחתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי לנוער ערבי ויהודי ממזרח ומערב ירושלים. המפגשים עזרו למשתתפים להקשיב ולכבד את המשתתפים האחרים, להציג את זהותם הלאומית ולהכיר לעומק. למוזיקה היה תפקיד משמעותי בקידום המטרות. בנוסף, הנחתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי רב תרבותי במדרשת בן גוריון שבנגב. בקבוצה השתתפו נשים מכל רחבי העולם, שכולן סטודנטיות באוניברסיטת בן גוריון. התהליך היה מרגש. כל אחת חשפה את התרבות והאישיות שלה בפני הקבוצה ונוצרה אחדות ואהדה בקרב המשתתפות.

 

רחלי
רחלי שגיב
מטפלת במוזיקה ופסיכותרפיסטית ממוקדת.
הנחתי עם דימה מסאלה קבוצת מנהיגות ודיאלוג מוזיקלי לנשים ערביות ויהודיות במטה יהודה בשיתוף עם שותפות ביחד ומרכז גישור מטה יהודה. בקבוצה השתתפו 8 נשים ערביות ו- 9 יהודיות. הפעילויות המוזיקליות הביאו לשיח נשי שהעלה מחד מקומות של דמיון כאשה וכאם, ומאידך את השונה, הטעון והמבדיל. בתהליך נוצר חיבור, תמיכה, יכולת להרגיש את האחרת ויכולת לעבוד יחד למען הרחבת השיתוף והתרומה בקהילות.
בנוסף הנחתי עם עירית הדני-יצחקי, קבוצת דיאלוג מוזיקלי בין נשים דתיות וחילוניות מישובי בנימין. קבוצה זו התקיימה ברובה בזום בשל סגרי הקורונה. על אף המרחק והתקשורת דרך המדיה, נוצרו קשרים והיכרויות, תמיכה, דיונים, מחלוקות והסכמות. קבוצה זו תוכננה להמשיך ולהתקיים בזכות יוזמות של הנשים אשר השתתפו בקבוצה.
הנחתי קבוצה נוספת עם עירית, קבוצת דיאלוג מוזיקלי בין נשים חילוניות דתיות ברחובות. לאחר 2 מפגשים פרונטליים, עקב עליה בתחלואת הקורונה, המפגשים עברו לפלטפורמת הזום. למרות הקושי במפגש אונליין, נוצר קשר ותחושת חיבור בין המשתתפות, אך החזרה לשני מפגשים פרונטליים אחרונים שאיפשרו את הנגינה והחיבורים המוזיקליים, היתה משמעותית ביותר והגבירה את הרצון בקרב המשתתפות להעמיק ולהמשיך בפעילות משותפת.

 

שירה תהילה
שירה תהילה ימיני
שמי שירה תהילה ואני מטפלת במוזיקה. הנחתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי לאימהות ובנות מתבגרות בירושלים, אשר בה  היתה להן הזדמנות למפגש, לשיח אחר לחוויה משותפת מוזיקלית ובה תוכלנה לדבר, להקשיב, לנגן ולהכיר אחת את השניה באופן אחר. המוזיקה עזרה לחזק את הקשר ולפתוח את הלב. בנוסף, זכיתי להיות מנחה לקבוצת דיאלוג מוזיקלי לאימהות ונערות מהעדה האתיופית בעיר לוד. האימהות השמיעו שירים ששרו בכפר, בבית הוריהן וסיפרו בהתרגשות זיכרונות מהכפר באתיופיה. הנערות הקשיבו והופתעו מחוויות של אמותיהן , שפעם ראשונה שמעו. הן שאלו שאלות והתענינו. גם האימהות הקשיבו לבנות. האימהות והנערות נגנו ביחד בתופים במקצב אתיופי ונוצר חיבור בין דורי. היה מרגש מאד לראות את הקשר שנוצר, השיח המשותף , הנגינה המשותפת, קשר העין, הקשבה והתרגשות של האימהות והנערות. בחרתי להנחות קבוצת דיאלוג מוזיקלי לאימהות ובנות מתבגרות, אשר בה  תהיה להן הזדמנות למפגש, לשיח אחר לחוויה משותפת מוזיקלית ובה תוכלנה לדבר, להקשיב, לנגן ולהכיר אחת את השניה באופן אחר. המוזיקה עזרה לחזק את הקשר ולפתוח את הלב. הקבוצה התקיימה בירושלים. כמו כן הנחתי שלוש קבוצות שבהן השתתפו נשים דתיות חילוניות וחרדיות. הנשים למדו להכיר נשים ממגזרים שלא הכירו. נוצר שיח ביניהם הן גילו שכולן מתמודדות עם דברים דומים. הכירו אחת את השניה דרך שיר שמיצג את עולמם. שדרכו הן ספרו על עצמם ועל המגזר שלהן. היו אלתורים משותפים עלו דמעות היו צחוקים נוצרה אחדות אהבה קרבה והבנה הדדית. פתיחות ורצון להמשיך להכיר את השונה ממני ולדעת שהוא חלק ממני. שבסופו של דבר כולנו אחים.

 

מחזור ב':

אפרת בבקוף
אפרת בבקוף
קוראים לי אפרת בבקוף ואני מטפלת במוזיקה. הנחתי עם חן לוי בימקה קבוצת דיאלוג מוזיקלי לנשים דתיות וחילוניות מהוד השרון והסביבה.
בקבוצה נעזרנו בשירים כדי לתת מילים לנושאים של זהות דתית וזהות חילונית. נתנו מקום לרצון מחד ולקושי מאידך להיות בדיאלוג הדתי חילוני, דיאלוג כל כך מהותי ומושרש בחברה הישראלית.
בשל עוצמת הקונפליקט נדרשה הרבה החזקה במהלך הקבוצה.
כמו כן, הנחתי קבוצה של אימהות ונערות בגילאי 12-13 בבית ספר. בקבוצה נגענו בנושאים חשובים- גלויים וסמויים הקשורים בקשר, אמון, חיבור במערכות יחסים, אחריות, ועל הרצף בין ביחד לנפרדות.

 

דימא
דימא מסאלחה
שמי דימא מסאלחה ואני גננת מובילה לגיל הרך, מדריכה ומנחת קבוצות. בוגרת תואר ראשון חינוך לגיל הרך ותואר שני בלימודי מגדר. הנחתי עם רחלי קבוצת דיאלוג מוזיקלי לנשים ערביות ויהודיות במטה יהודה. הנושא ערבי יהודי הוא חלק מחיי, כך גם הנושא הנשי. נוכחתי לראות שהשימוש במוזיקה בתוך הדיאלוג מקדם את המטרות. לאחר מכן הנחתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי נוספת בין אימהות ובנות בחברה הערבית במתנ"ס שיקגו בלוד. מטרת הקבוצה הייתה להפגיש את המשתתפות לשיח אחר, לחוויה מוזיקלית ולחזק את הקשר. אחרי זה נאלצנו להיות בתקופה מאתגרת של הקורונה... בעקבות זאת הנחיתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי אבל הפעם בזום ועם השותפה שלי עירית הדני יצחקי. קבוצת דיאלוג מוזיקלי בין נשים ערביות יהודיות. מטרתה הייתה להפגיש בין שני עמים וליצור שיח חדש לעתיד יותר טוב ואכן הרגשנו שכך היה. בנוסף, הנחתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי בין בני נוער על רקע קונפליקט מגדרי. מטרות הקבוצה היו לקדם הקשבה, כבוד לאחר ולצמצם פערים חברתיים בין שני המינים. כל זה דרך ובשימוש במוזיקה ודיאלוג. הקבוצה היתה מאתגרת אך משמעותית מאד.

 

ז'ואל
ז'ואל- יעל רואף
מטפלת במוזיקה. בעקבות השתתפותי בקבוצות דיאלוג מוזיקלי אצל אילנה ברוך בבית שמש, ראיתי כיצד נפתחים מחסומים ודעות קדומות ונפתח פתח לראות ולקבל את האחר כפי שהוא. החלטתי להיות חלק מדרך זו ולכן הצטרפתי להכשרת מנחי קבוצות דיאלוג מוזיקלי.
הנחתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי רב תרבותית במרכז יום לקשיש במתנ"ס מאירהוף בבית שמש. המטרה הייתה לקרב ולחבר, בעזרת כלים מטיפול במוזיקה, בין קבוצות תרבות שונות אשר חלקם אף אינם מדברים עברית כשפה משותפת. בהדרגה נפתחו הלבבות. אז הגיע הקורונה.... שלא הצליחה לעצור את הרצון לחבר ולקשר. פתחתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי לנשים דתיות וחילוניות. הזום שימש אותנו כתחליף למפגש הפיסי. יחד עם כל המכשולים שיכלו להיווצר מהשימוש בזום הקבוצה נוצרה, פעלה, והניבה שוב דיאלוג קסום. כאילו מתוך כל מסך קטן נשלחה יד שלחצה את ידה של השנייה.

 

חן
חן לוי בימקה
שמי חן ואני מטפלת במוזיקה. הנחיתי עם אפרת בבקוף קבוצת דיאלוג מוזיקלי לנשים דתיות וחילוניות מהוד השרון והסביבה. בקבוצה דנו, בעקבות המוזיקה, בנושאים של זהות דתית וזהות חילונית, ועל הרצון מחד והקושי מאידך להיות בדיאלוג כל כך מהותי ומושרש בחברה הישראלית ובשל הקונפליקט נדרשה הרבה החזקה במהלך הקבוצה. בנוסף, זכיתי להנחות קבוצת דיאלוג מוזיקלי לנשים צבריות, עולות חדשות וותיקות מבית שמש. בשל אילוצי התקופה הקבוצה התקיימה בזום והיא היוותה, לדברי הנשים, "זמן של חסד ואור" בתוך הכאוס שהתרחש בחוץ. המוזיקה הייתה כגשר מחבר בנושאים של שייכות, זהות, עדתיות, תוך הסתכלות על הדמיון והשוני. העושר הצלילי, על אף האתגר הטכנולוגי, יצר חוויה של שותפות גורל וחוויה של נראות, אמפתיה, דאגה וחברות בין הנשים.

 

עירית
עירית הדני יצחקי
שמי עירית, אני מטפלת במוזיקה ותנועה. מחוברת למגוון תרבויות, ולמוזיקה מהמזרח ועד המערב. הנחתי ארבע קבוצות דיאלוג מוזיקלי עד כה. קבוצת דיאלוג מוזיקלי רב תרבותי של אסירים הנמצאים באגף השיקום בכלא מעשיהו. המפגש אפשר למשתתפים להקשיב, לכבד את האחר ולגלות דברים חדשים על עצמם ועל האחרים שחיים סביבם. כמו כן הנחתי, עם דימה מסאלחה, קבוצת דיאלוג מוזיקלי בין נשים יהודיות ערביות בזום. קבוצה זו נערכה בזום, בעקבות התפרצות הקורונה והתקיימה בימים של צום הרמדאן, בין פסח ליום הזיכרון, יום הנאכבה ולכך התווספו אירועים ביטחוניים שונים. הקבוצה היתה מאד אנרגטית, עלו דיונים רבים (כשחלקם סוערים ביותר) ונוצרו עניין וציפייה בין מפגש למפגש. בנוסף הנחתי עם רחלי שגיב, קבוצת דיאלוג מוזיקלי בין נשים דתיות וחילוניות מישובי בנימין. גם קבוצה זו התקיימה ברובה בזום בשל סגרי הקורונה. על אף המרחק והתקשורת דרך המדיה, נוצרו קשרים והיכרויות, תמיכה, דיונים, מחלוקות והסכמות. קבוצה זו ממשיכה להתקיים בזכות יוזמות של הנשים אשר השתתפו בקבוצה. הנחתי קבוצה נוספת עם רחלי שגיב, קבוצת נשים חילוניות דתיות ברחובות. לאחר 2 מפגשים פרונטליים, עקב עליה בתחלואת הקורונה, המפגשים עברו לפלטפורמת הזום. למרות הקושי במפגש אונליין, נוצר קשר משמעותי וחיבור.

 

מחזור ג':

טלי
טלי שניר
שמי טלי, מטפלת במוזיקה ופסיכותרפיסטית. הנחיתי קבוצות דיאלוג מוזיקלי בין נוער מהחינוך המיוחד (לקויות למידה) לחינוך הרגילבין עולים לוותיקים וכן קבוצת דיאלוג בין נשים יהודיות לפלסטיניות תושבות העיר לוד. אני מקווה להתחיל קבוצת דיאלוג בין אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית לאנשים מהקהילה.

 

ילנה
ילנה אזרוב
קוראים לי ילנה ואני מוזיקאית ומטפלת במוזיקה. זכיתי להנחות שתי סדנאות קצרות ומרגשות של דיאלוג מוזיקלי. קבוצה אחת בין סבים ונכדים בקיבוץ מעלה החמישה וקבוצה שניה בין עולים חדשים, וותיקים דוברי רוסית וצברים. הקבוצות אפשרו היכרות, פתחו ערוץ של קשר וקידמו הקשבה, שיח מכבד וגיבוש. בימים אלו אני לקראת פתיחת קבוצת דיאלוג מוזיקלי בין פליטים מאוקראינה וצברים.

 

ליואר
ליאור צין
שמי ליאור ואני מטפל במוזיקה. הקבוצה אותה הנחיתי במשותף עם חברי ללימודים ענאן, מנתה עשרה בני נוער ערבים ויהודים מקריית יערים ומאבו גוש. למרות שהייתה קצרת טווח והתקיימה למשך ארבעה מפגשים בלבד, הרגשתי שבעזרת המוזיקה וההנחיה המשותפת נוצרו קרבה ושיח כן ואמיתי בין הנערים והנערות משני המגזרים השונים. הם העזו לגעת בנקודות כאובות הקשורות לסכסוך הערבי-ישראלי ויחד עם זאת אפשר היה לראות כיצד נרקמים ביניהם יחסי חברות המבוססים, בין השאר, על עשייה מוזיקלית משותפת, שהצליחה, כך נראה, לחבר ולגשר על פערי התרבות והמוצא, ונתנה להם גם הזדמנות פשוט להיות בני נוער שנהנים ביחד.

 

רחל
רחל הרכבי
שמי רחל ואני מטפלת בפסיכודרמה. הנחיתי, ביחד עם לילך, קבוצה של דיאלוג מוזיקלי בין נשים מאוכלוסיות שונות (חרדיות, חילוניות, דתיות) מבית שמש והסביבה. כמו כן, העברתי סדנאות דיאלוג מוזיקלי חד פעמיות בין סבים ונכדים בקיבוץ ובין עולים חדשים, ותיקים וצברים.

 

לילך
לילך עקיבא כבירי
שמי לילך עקיבא כבירי, אני פסיכולוגית חינוכית ומוזיקאית.
בשנה שעברה העברתי קבוצה קצרה של דיאלוג מוזיקלי של נערות מהחינוך המיוחד והחינוך הרגיל והשנה העברתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי בין נשים דתיות חילוניות דתיות וחרדיות.

 

ענאן
ענאן עליאן
שלום, אני עליאן ענאן מבית צפאפא ירושלים, מטפל במוזיקה, היה לי מזל והגעתי לתכנית ההכשרה להנחית קבוצות דיאלוג מוזיקלי שהיא תכנית ייחודית שכוללת ידע, מוזיקה, הנאה,  שליחות והרבה וחברתיות. החלק הכי מאתגר ויפה היה הנחיית קבוצות אמיתיות, בליווי הנחיה. זה דרש יצירתיות והרבה הכלה במטרה להעביר למשתתפים את העקרונות והערכים האנושיים שיכולים לקשר בין אנשים שונים ממגזרים ומוצאים שונים. הנחיתי קבוצת דיאלוג מוזיקלי של נוער יהודי ערבי באבו גוש, וסדנה חד פעמית לנוער ערבי יהודי מעכו.