לימודי מוזיקה לתואר ראשון

תואר ראשון בלימודי מוזיקה באוניברסיטת בר-אילן הוא מן הוותיקים בארץ וכולל תמהיל של קורסים במגוון תחומים: תולדות המוזיקה המערבית, תיאוריה של המוזיקה ואתנומוזיקולוגיה (חקר המוזיקה החוץ-מערבית והמערבית-מסורתית שנמסרת בעל-פה) כמו גם קבוצות ביצוע (מקהלה והרכבים קאמריים) וקורסי בחירה להעשרה כללית. בנוסף קיימת אפשרות לתואר ראשון במוזיקה במגמת טכנולוגיות מוזיקליות, ניתן לשלב עם התואר גם תעודת הוראה.

תואר הראשון במוזיקה נלמד בהיקף של חד חוגי (92 נ"ז) או דו חוגי (60 נ"ז). במקרה של דו חוגי יש לשלב את הלימודים עם תחום נוסף במחלקה אחרת. במחלקה למוזיקה קיים הסדר עם המחלקה לספרות משווה וניתן ללמוד את שני המסלולים באופן מובנה ובכך ליהנות ממספר נ"ז מופחת ומותאם (דו-חוגי מובנה). במסלול חד חוגי אין צורך להירשם למחלקה נוספת.

סגל המרצים של התואר הראשון מורכב ממגוון מרצים איכותיים המתמחים בתחומי התיאוריה, ההיסטוריה של המוזיקה, האתנו-מוזיקולוגיה והביצוע.

המרכז האקדמי של התואר הראשון הוא ד"ר אבי בר איתן 

להרשמה

להרשמה ומידע נוסף על אודות האפשרויות התואר ראשון במוזיקה באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר כעת דרך עמוד צור קשר, או חייגו: 03-5318405

תנאי קבלה לתואר ראשון במוזיקה

את תנאי הקבלה ניתן לראות בעמוד "מידע למתעניין"

להלן פירוט הקורסים בתואר הראשון חד חוגי (חלוקה לפני שנת לימוד):

מוזיקה תשפ"ד

מוזיקה תשפ"ג

מוזיקה תשפ"ב

מוזיקה תשפ''א

 

להרשמה למסלול לימודי מוזיקה ולמידע נוסף על לימודי מוזיקה באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר כעת דרך עמוד צור קשר, או חייגו: 03-5318405

 

תואר ראשון במוזיקה

בואו ללמוד איך להיות מוזיקאי בקהילה!

 זהו תואר ראשון במוזיקה בהיקף חד-חוגי הכולל קורסים רבים בתחום הידע המתפתח בארץ ובעולם המכונה "מוזיקאי בקהילה". במסגרת התואר לומדים קורסים כגון "מבוא למוזיקה בקהילה", "פרויקטים מוזיקליים-קהילתיים", "מתודיקה של הדרכת הרכבים", "יסודות הניצוח", "מקהלות ילדים", לומדים להוביל מעגל מתופפים ועוד. תואר זה מהווה מקפצה מושלמת ללימודי התואר השני בתרפיה במוזיקה כיוון שהוא מקנה ניסיון בעבודת שטח מוזיקלית עם אנשים וגם מכיוון שניתן לשלב בו קורסים ממחלקות אחרות הדרושים לקראת הקבלה לתואר השני בתרפיה במוזיקה.

הקורסים הנ"ל נועדו למוזיקאים שיש להם אג'נדה חברתית ושבוער להם להשתמש בידע ובמיומנות המוזיקלית שלהם כדי לתרום לקהילה ולחולל שינוי חברתי. במסגרת הקורסים לומדים איך להשתמש בכוחה של המוזיקה בכדי לחבר בין אנשים ובכדי לפתח את החוסן שלהם כקבוצה. למשל, לומדים כיצד להוביל מעגל מתופפים, כיצד לנצח על מקהלה ובמיוחד כיצד לפתח ולנהל פרויקטים מוזיקליים-קהילתיים.

כוחה של המוזיקה לעצב קהילה, לחזקה בזמן משבר, להגדירה כמיוחדת ונפרדת – הוא רב. הדבר בא לידי ביטוי כשקהילות משתמשות במוזיקה באופן ספונטאני (למשל, שירה בציבור פועלת באופן ספונטאני לחיזוק הזהות הישראלית, השתתפות נוער בהרכב רוק פועלת באופן ספונטאני לחיזוק תחושת השייכות שלהם לקבוצה ולערכים מסוימים). לעיתים נדרש סוכן, שיכיר בכוחה של המוזיקה לגיבוש הקהילה ושיידע לכוון את הקהילה להשתמש בה לטובת שיפור מצבה.

במחלקה למוזיקה מתקיימים פרויקטים מוזיקליים-קהילתיים רבים, חלקם פורצי דרך בתחומם. למשל, פרויקט "כלים שלובים" המציע לימודי מוזיקה לאנשים עם מוגבלויות ותשוקה למוזיקה, פרויקט סיפורי חיים מוזיקליים עם גמלאים, הנצחה של ניגונים משפחתיים ועוד. זהו תחום שמתפתח מאוד בעולם ואנו גאים להציע קורסים בתחום זה במסגרת התואר הראשון שלנו במוזיקה.

 נקודות חשובות

  • עבודה: מטרת הלימודים בתואר היא שלבוגרים יהיו הכלים והקשרים כדי למצוא מקורות פרנסה כבר עם סיום הלימודים. לכן, במהלך התואר ישנו דגש רב על בניית פרויקטים ועל יצירת קשר עם השטח.
  • הקשר לתרפיה במוזיקה: לימודים אלו מהווים את המקפצה המושלמת ללימודי התואר השני בתרפיה במוזיקה מכיוון שהם מקנים ניסיון עבודה בשטח תוך שימוש במוזיקה עם אוכלוסיות שונות, דבר המפתח מאוד את היכולות לקראת לימודי תרפיה במוזיקה. כמו כן ניתן לשלב במהלך התואר קורסים ממחלקות אחרות הנדרשים כתנאי סף ללימודי תואר שני בתרפיה במוזיקה.

המקפצה המושלמת לתואר שני בתרפיה במוזיקה!