מוזיקאי בקהילה
מוזיקאי בקהילה – מסלול מורחב
כללי
מוזיקאי בקהילה הוא מסלול ייחודי בארץ לתואר ראשון בהיקף מורחב. מוזיקאי קהילתי הוא מוזיקאי עם אג'נדה חברתית שבוער לו להשתמש בידע ובמיומנות המוזיקלית שלו כדי לחולל שינוי חברתי.
מסלול זה משלב בין לימודי ליבה במוזיקה (הרמוניה, פיתוח שמיעה, תולדות המוזיקה המערבית), בין קורסים מתחום העבודה הסוציאלית (התערבויות בקהילה) ובין קורסים מעשיים במוזיקה המכוונים את הסטודנט כיצד להשתמש במוזיקה בסביבות קהילתיות שונות (ניצוח מקהלות, הדרכת הרכבים מוזיקליים, פרויקטים מוזיקליים-קהילתיים ועוד הרבה!). זה מסלול שמשלב תיאוריה עם הרבה עשייה מוזיקלית ועם הרבה עשייה חברתית בשדה והוא נלמד אצל טובי המרצים בארץ.
קצת על מוזיקה בקהילה
כוחה של המוזיקה לעצב קהילה, לחזקה בזמן משבר, להגדירה כמיוחדת ונפרדת – רב. הדבר בא לידי ביטוי תדיר בכך שקהילות משתמשות במוזיקה באופן ספונטאני (למשל, שירה בציבור פועלת באופן ספונטאני לחיזוק הזהות הישראלית, השתתפות נוער בהרכב רוק פועלת באופן ספונטאני לחיזוק תחושת השייכות שלהם לקבוצה ולערכים מסוימים) ולעיתים נדרש סוכן אשר יכיר בכוחה של המוזיקה ויידע לכוון את הקהילה להשתמש בה לטובת שיפור במצבה. זהו תחום שמתפתח מאוד בעולם ואנו גאים להיות הראשונים המציעים אותו כאן בארץ.
נקודות חשובות
- היקף התואר: "מוזיקאי בקהילה" מקנה תואר ראשון בהיקף מורחב. המשמעות היא שאין צורך ללמוד תחום אחר באוניברסיטה – הכול מרוכז במסגרת מוזיקה. בתעודת ה-BA כתוב "תואר ראשון במוזיקה".
- עבודה: מטרת הלימודים בתואר היא שלבוגרי המסלול יהיו הכלים והקשרים כדי למצוא מקורות פרנסה כבר עם סיום הלימודים. לכן במהלך התואר ישנו דגש רב על בניית פרויקטים, נוצרים קשרים עם השטח ואף יש קורס "ניהול פרויקטים מוזיקליים".
- קשר לתרפיה במוזיקה: בוגרי "מוזיקאי בקהילה" יהיו בשלים ובעלי פוטנציאל יותר מאחרים להתקבל לתכנית לתרפיה במוזיקה (תואר שני). עם זאת, יידרשו קורסי השלמה בפסיכולוגיה וכן יהיה צורך לעבור ראיון כניסה.
דרישות קבלה למסלול
את תנאי הקבלה ניתן לראות בעמוד "מידע למתעניין"